Park Bio

Østerbros eneste biograf

Kommende film

Marts måned
Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  The Return

CPH:DOX 18 - The Return

Vises d. 19. marts

To dansk-koreanske unge vender for første gang tilbage til det land, de er født i. Karoline og Thomas blev adopteret til Danmark som små, men vender nu tilbage til Seoul for at opsøge deres rødder - og måske deres biologiske familier. Hvis de altså kan finde dem. Et møde med en anden kultur, der både er fremmed og en del af deres personlige historie, og et møde med andre unge, der ligesom de selv bærer oplevelsen af at være adopteret. En følelsesfuld rejse ind i det ukendte, hvor de to må konfrontere sig selv og deres egen identitet på ny. Filmskaberen Malene Choi Andersen bærer selv erfaringen af at være adopteret, og har skabt en sensitiv og stilfuld hybridfilm, hvor små doser af diskret iscenesættelse bidrager til Thomas og Karolines fælles - og meget virkelige - oplevelser i moderlandet. En film, der rammer én lige i hjertet, men som gør det takket være sit usentimentale og åbne sind - og takket være sine to helt fantastiske hovedpersoner.

Instruktør: Malene Choi
Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  A River Below

CPH:DOX 18 - A River Below

Vises d. 20. marts

Det massive fiskeri i Amazonas presser den unikke, lyserøde floddelfin mod udryddelse. Det ellers nysgerrige og tillidsfulde dyr bliver jaget og dets kød brugt som lokkemad til at fange ådselsfisk – en fladpandet malle, som bliver eksporteret i tonsvis. Delfinen forsvinder fra Amazonas’ floder og hele artens overlevelse er på spil. 'A River Below' kommer helt tæt på den kendte brasilianske biolog og tv-vært Richard Rasmussen, når han skrider til radikale handlinger for at få delfinen beskyttet. Men problemstillingen vendes pludselig på hovedet, da filmholdet præsenterer den excentriske biolog for indfødte fiskeres vrede over, at deres eneste indtægtskilde forsvinder ved fredning af mallen. Det afgørende og uafklarede dilemma, som instruktør Mark Grieco sætter i centrum, er paradoksalt nok hvem, der har mest brug for beskyttelse: dyrene eller menneskene?

Instruktør: Mark Grieco
Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  Chef Flynn

CPH:DOX 18 - Chef Flynn

Vises d. 18. marts


Instruktør: Cameron Yates
Plakat for filmen Peter kanin - Med Dansk tale

Peter kanin - Med Dansk tale

Premiere 22. marts

Nu kommer filmen bag den populære børnebilledbog serie "Peter Kanin". Bøgerne blev oprindeligt skrevet af den engelske forfatter Beatrix Potter, og udkom første gang tilbage i 1917. "Peter Kanin" er en af Sony Pictures Entertainments kommende familiefilm i 2018, og bl.a. produceret og skrevet af Will Gluck, som desuden også har instrueret. I den amerikanske version af filmen er det James Corden, der lægger stemme til Peter Kanin, mens stemmerne fra Margot Robbie, Daisy Ridley og Elizabeth Debicki kan høres i andre af filmens herlige dyregalleri. "Peter Kanin" kommer med dansk tale den 22. marts 2018. #uipdk

Genre: Animation, Komedie
Plakat for filmen Hulemanden Sten - Med dansk tale

Hulemanden Sten - Med dansk tale

Premiere 22. marts
Premiere 22. marts

En forhistorisk komedie af folkene bag ”Walter og Trofast” og ”Shaun the Sheep”. Hulemanden Sten og hans bedste ven Grøffe bor i et lille stenaldersamfund med en flok excentriske typer. Sten drømmer om at jage mammutter og tage på eventyr, men eventyret finder ham, da en ny slags fjende, den mægtige Lord Snøp fra bronzealderbyen, invaderer den idylliske dal. Nu må Sten samle klanen i et sidste forsøg på at vinde dalen tilbage, og slaget kommer til at foregå på en forhistorisk fodboldbane.
Kilde: Filmcompagniet

Genre: Animation
Censur: Tilladt for alle
Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  De Frelste

CPH:DOX 18 - De Frelste

Vises d. 22. marts

Den danske kolonihistorie er endelig blevet taget op til debat. Et overset kapitel af den er de kristne, danske missionærers arbejde med at omvende afrikanere til den rette tro. Men hvis man tror, at den slags hører fortiden til, kan man godt tro om. Selvom hun er forbi pensionsalderen lægger folk som Rikke Vestergaard liv og sjæl i den kristne missionsbastion i det nordlige Nigeria, for at etablere et bolværk mod islamisterne i Boko Harams hærgen. I en effektfuld kontrast mellem nutidige scener og nogle over hundrede år gamle arkivspoler trækker 'De frelste' en fascinerende og foruroligende, historisk linie fra dengang til i dag, hvor en hel menighed fortsat har portrættet af en adfød missionær fra Brønnum-familien trykt på deres t-shirts og hylder ham i sang og tale. Kan man stadig tage fejl, når man ved, man har ret og i øvrigt handler i god tro? Med en hammer i den ene hånd og biblen i den anden, har den hvide mand og kvinde i over hundrede år været med til at bygge skoler og hospitaler - men for hvilken pris?

Instruktør: Morten Vest
Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  The Ice King

CPH:DOX 18 - The Ice King

Vises d. 23 marts

John Curry er en modsætningernes mand. Den OL-vindende isskøjteløber, der i 1976 stod frem som den første åbent homoseksuelle OL-sportsmand i en intolerant samtid, var på samme tid perfektionist, rebel, superstjerne og outsider. Ekstrem disciplin og indre tvivl har siden hans barndom været de to poler i Currys liv, både som kunstner (oplev ham i aktion!) og som dybt privat menneske, der hele livet søgte kærligheden, bekræftelsen og den forbudte nydelse. I en flot mosaik af arkivmateriale tegner 'The Ice King' et billede af et moderne ikon, der trodsede sit livs tragedier og viede sine år til at præstere det perfekte. Med inspiration fra balleten revolutionerede han sporten fra at være en macho-disciplin til at være selve indbegrebet at atletisk elegance. En manøvre, der i samtiden var et radikalt oprør mod konservative normer og idealer for maskulinitet, og som stod i kontrast til den til tider voldsomme livsstil, han førte for at holde dæmonerne væk.

Instruktør: James Erskine
Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  Grace Jones: Bloodlight and Bami

CPH:DOX 18 - Grace Jones: Bloodlight and Bami

Vises d. 24. marts

Hvis Grace Jones ikke havde eksisteret, ville en eller anden have været nødt til at opfinde hende. Et af vor tids største stilikoner har som sanger og supermodel siden 1980'erne lagt alt og alle ned. Og selvom hun i år fylder 70, fyrer hun den stadig af som var hun 22 år. Men hvem er mennesket bag de skulpturelle masker? Sophie Fiennes har fulgt 'Amazing Grace' over hele 10 år (!), og skabt et nært og personligt portræt af den kompromisløse sanger, der i dag både er mor og mormor. Et besøg hos familien på Jamaica viser en helt uventet og kærlig side af Jones, når hun ikke er i rampelyset eller rejser verden rundt for at hænge ud med venner og tidligere elskere. Med ikoniske hits som 'Slave to the Rhythm' og 'Pull Up to the Bumper' i bagagen kan Jones dog stadig give alle kamp til stregen på en scene. Og det gør hun også her, i et i sandhed spektakulært liveshow lavet særligt til filmen.

Instruktør: Sophie Fiennes
Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  False Confessions

CPH:DOX 18 - False Confessions

Vises d. 25. marts

Ville du tilstå en forbrydelse du ikke har begået? Naturligvis ikke. Og så alligevel... Under forhør i USA er det almindeligt at bruge særlige teknikker som Reid teknikken for at få den tiltalte til at tilstå. I lukkede rum kan trænede forhørsledere få stort set alle til at tilstå, hvad enten den sigtede er skyldig eller ej. Den danskfødte forsvarsadvokat Jane Fisher-Byrialsen kæmper for at forhindre falske tilståelser, så færre ender i fængsel for forbrydelser de ikke har begået. Gennem fire af hendes sager, der involverer falske tilståelser, undersøger filmen de psykologiske aspekter, der er i spil, når mennesker tilstår noget de ikke har gjort, og hvilke konsekvenser det har for dem, deres familier og for samfundet.

Instruktør: Katrine Philp
Plakat for filmen Den 12. mand

Den 12. mand

Premiere 26. marts

Tromsø i 1943. Tolv sabotører på en fiskerbåd bliver opdaget af tyske soldater. Elleve mænd bliver tortureret og dræbt, kun den tolvte mand er i stand til at undslippe. Skudt i foden, gennemblødt og med få hundrede meters forspring flygter Jan Baalsrud ud i den nådesløse nordnorske vinter med Gestapo i hælene - helt uvidende om, at hans ukuelige vilje til at overleve snart vil gøre ham til et symbol på den norske modstandsbevægelse. Et symbol de mennesker, han møder, er villige til at dø for.
Jan Baalsruds to-måneders flugt betragtes stadig som en af de mest utrolige overlevelseshistorier fra anden verdenskrig.

Genre: Drama, Thriller
Instruktør: Harald Zwart
Skuespillere: Jonathan Rhys Meyers, Thomas Gullestad, Marie Blokhus
Censur: Tilladt over 15 år
April måned
Plakat for filmen Et spring i tiden

Et spring i tiden

Premiere 5. april

Efter at have opfundet en ny måde at rejse i rummet på, forsvinder Megs far. Meg, hendes bror og deres ven må sammen med tre magiske væsner rejse gennem universet for at redde hendes far fra en frygtelig ondskab.

Genre: Adventure
Instruktør: Ava DuVernay
Skuespillere: Reese Witherspoon, Chris Pine, Zach Galifianakis, Mindy Kaling, Oprah Winfrey, Gugu Mbatha-Raw, Michael Peòa, Storm Reid
Censur: Frarådes under 7 år
Plakat for filmen Lady Bird

Lady Bird

Premiere 26. april

Christine er i mere end almindeligt teenageoprør i Sacramento – Californiens svar på Midtvesten. Hun vil så langt væk fra barndomshjemmet som muligt. Hun vil ikke engang bruge det navn, hendes forældre gav hende ved dåben, men det, hun har givet sig selv: Lady Bird. Men hun er endt på den lokale kristne high school, hvor hun har svært ved at passe ind og vakler mellem de forskellige kliker. Og mens hun drømmer om at komme på college ovre på Østkysten – hvor de har kultur. Derhjemme kæmper hun samtidig bitre kampe med sin mor, som altid kritiserer hende. Det bliver ikke bedre af, at hendes far mister sit arbejde og moderen må arbejde ekstra vagter. Et lyspunkt er dog, at hun kommer med i årets musical, hvor hun møder den søde og respektfulde Danny, der kommer fra den velhavende del af Sacramento. Og snart blomstrer romantikken.Saoirse Ronan spiller titelrollen som Christine/Lady Bird, mens Laurie Metcalf spiller hendes hårdt prøvede mor. ”Lady Bird” er skrevet og instrueret af Greta Gerwig.
Kilde: UIP

Genre: Drama, Komedie
Instruktør: Greta Gerwig
Skuespillere: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Timothée Chalamet
Censur: Frarådes under 7 år
Maj måned
Plakat for filmen C'est la Vie

C'est la Vie

Premiere 24. maj

For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag.

Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, som virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det.

Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”, er tilbage med en ny komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem.

Genre: Komedie
Instruktør: Eric Toledano, Olivier Nakache
Skuespillere: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche
Censur: Tilladt for alle