Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Nausicaa - Fra vindendes dal (40 års jubilæumsvisning)
Arrangementet koster 100 kr. Udover billetten til filmen er der inkluderet en mellem popcorn og en valgfri japansk drik (øl / japansk sodavand).
Anime (Miyazaki)
Nausicaa - Fra vindendes dal (40 års jubilæumsvisning)

Nausicaa - Fra vindendes dal (40 års jubilæumsvisning)

Arrangementet koster 100 kr. Udover billetten til filmen er der inkluderet popcorn og en valgfri japansk drik (øl / japansk sodavand).

Hayao Miyazakis første store tegnefilm, 'Nausicäa – fra vindenes dal havde premiere 11. marts 1984. I år fejrer vi filmens 40 års jubilæum på den oprindelige premieredato den 11. marts. Inden filmen vil der være oplæg fra J-Popcon.

Om filmen:
Prinsesse Nausicaä besidder flere talenter: Hun kan sejle for vinden, og hun kan tale med dyrene.

De talenter får hun brug for på randen af en forgiftet skov befolket med faretruende dyr, som kan få ethvert væsen– også en flyvende prinsesse – til at syne undselig.

Selv om menneskene råder over flyvende apparater, vindkraftværker og krigsmaskiner, er det dog kun gennem samarbejdsånd og uegennyttighed, at kloden kan reddes.

Den miljøbevidste civilisationskritik fremmanes uden løftede pegefingre og med fuld turbo på fantasien.

Studio Ghibli er et japansk animationsstudie ledet af instruktørerne Hayao Miyazaki og Isao Takahata. Studiet er bedst kendt for dets anime film, som Nausicaa, Chihiro og heksene, Min nabo Totoro, Prinsesse Mononoke og Ponyo.

Anime er håndtegnet og computergenereret animation fra Japan. I resten af verden og på engelsk refererer anime specifikt til animation produceret i Japan.